8. Ekip

photo_2016-03-20_17-08-10Çatışmalı bölgelerde, baskı altında ve canları pahasına çalışan meslektaşlarıyla dayanışmak için bir grup gazetecinin organize ettiği Haber Nöbeti, iki aylık çalışmanın ardından sona yaklaşıyor. Bugün Diyarbakır’da buluşan 8. Ekip, haber nöbeti kapsamında bölgeye giden son grup. 11 gazeteciyle en kalabalık grup olma özelliği de taşıyan 8. Haber nöbetçileri bugün öğlen saatlerinde ilk toplantılarını yaptı. Ekip üyelerinin isimleri ve kurumları şöyle:

Aydın Bodur – Solfasol Gazetesi

Aysel Sağır – Bianet

Ayşegül Doğan- İMC Tv

Gökhan Tan – Serbest gazeteci

İsminaz Temel – Etha

Kumru Başer- Serbest gazeteci

Murat Sabuncu- Cumhuriyet Gazetesi

Onur Yılmaz – Solfasol Gazetesi

Ragıp Duran-Liberation

Şafak Timur- Serbest gazeteci

Yıldırım Türker – Özgür Gündem Gazetesi

8. ekip Newroz’u hem kendi kurumları hem de bölgede nöbetçisi oldukları medya kurumları için izleyecek. Yarın, Newroz alanında Şafak Timur Azadi Tv, Kumru Başer ve Aysel Sağır Jinha , Murat Sabuncu Waar Tv, Gökhan Tan Azadiya Welat gazetesi, İsminaz Temel Diha, Ayşegül Doğan ve Yıldırım Türker de Özgür Gün Tv ile çalışacaklar.

Son ekiple birlikte, 3 Şubat’tan bu yana, 64 gazeteci meslektaşlarına destek vermek amacıyla bölgeye gitmiş oldu. Gazetciler, şimdiye kadar yaklaşık 170 haber, izlenim ve videoyla bölgede yaşananları ve meslektaşların durumunu görünür kılmaya çalıştı. 27 Mart’ta bitecek olan son nöbet haftasının ardından, Haber Nöbeti Koordinasyon ekibi 29 Mart’ta Diyarbakır’da Jinha muhabiri Beritan Canözer’in duruşmasını izleyecek. Heyecanlı olduğu için gözaltına alınıp örgüt üyeliğinde tutuklanan Canözer’e destek vermek amacıyla daha önce haber nöbetine katılmış başka gazeteciler de orada olacak.

Yorum bırakın